BEATBOX


Meer dan 15 jaar beoefen ik het Beatboxen. Beatboxen is dat je geluiden en muziek maakt met je mond. 
Denk aan geluiden van een Drumstel, trompet, scratchen van een plaat, robot geluiden etc.

Door een programma van vroeger genaamd Yo MTV Raps ben ik begonnen met Beatboxen.

Ik hoorde in dit programma iemand Beatboxen. Ik vond het geweldig om te horen. Ik ben gaan oefenen maar het lukte niet helemaal. Iemand uit mijn kennissenkring heeft mij op weg geholpen met de basistechnieken en daarna ben ik veel gaan oefenen door te luisteren naar verschillende Beatboxers waaronder Rahzel.
Rahzel word the godfather of noise genoemd en is ook wereldkampioen geweest. In 2013 en 2016 heb ik bij hem op het podium gestaan.(zie You Tube Rahzel en William)

In 2016 kwam ik in contact met Tony scott (zie Tony scott en William)een rapper van de jaren 90. Veel optredens met hem gedaan als Beatboxer. In 2017 kwam ik voor het eerst op het podium te staan met Ali B.

Ik heb van mijn hobby mijn werk gemaakt. Nu geef ik workshops en lessen aan jong en oud met of zonder een beperking door heel Nederland.

Bij de workshop/lessen zal ik zelf zorgdragen voor de benodigde apparatuur o.a. een speaker, vocal processor en 4 microfoons. Hierbij leer ik je de basis technieken. Dit gaat gevormd met veel plezier!